Statistikföring

Bokföring över köttbesiktning

Enligt jord- och skogsbruksministeriets förordning 315/2021 ska slakteriets officiella veterinär vid livsmedelstillsyn föra bok över besiktning före och efter slakt av djur, besiktning av kött, köttbesiktningsbeslut och obduktioner av slaktkroppar samt över vissa åtgärder som företagaren vidtar på basis av stickprov. Minimikraven för bokföring av köttbesiktning anges i jord- och skogsbruksministeriets förordning 315/2021 § 15. 

Månads- och årsrapportering om köttbesiktning

Slakteriets officiella veterinär ska leverera ett slakterispecifikt månadssammandrag över köttbesiktningen till Livsmedelsverket under de tio första vardagarna i följande månad. Dessutom ska den officiella veterinären leverera ett årssammandrag till Livsmedelsverket i januari följande år. Leverans av månadssammandrag sker via det elektroniska ELVI-systemet. Via ELVI-systemet är uppgifterna också tillgängliga för regionförvaltningsverken. Livsmedelsverket ska årligen publicera en sammanställning av köttbesiktningen.

Köttbesiktningsstatistik år 2023

Köttbesiktningsstatistik år 2022

Köttbesiktningsstatistik år 2021

Köttbesiktningsstatistik år 2020

Köttbesiktningsstatistik år 2019

Köttbesiktningsstatistik år 2018

Köttbesiktningsstatistik år 2017

Köttbesiktningsstatistik år 2016

Sidan har senast uppdaterats 1.3.2024