Slakt av fjäderfä och kaniner på primärproduktionsgården

Småskalig slakt och försäljning av kött av fjäderfä och kaniner som fötts upp på gården är möjlig på primärproduktionsgården. Köttet ska säljas från gården antingen som hel slaktkropp eller som styckat kött. Det är inte tillåtet att bearbeta köttet på annat sätt. En anmälan om livsmedelslokal ska göras till den kommunala livsmedelstillsynsmyndigheten om verksamheten. Slaktverksamhet förutsätter inte ett av Livsmedelsverket godkänt slakteri eller köttbesiktning när den köttmängd som årligen överlåts till konsumenter eller levereras till detaljförsäljning understiger följande värden

  • motsvarande 20 000 kaniner
  • 40 000 kg fjäderfäkött (detta motsvarar exempelvis 40 000 höns, 60 000 mindre fåglar, 18 000 änder, 9 000 gäss eller 4 500 kalkoner)

Mer information om slakt av fjäderfä och kaniner och försäljning av kött på primärproduktionsgården

Sidan har senast uppdaterats 14.10.2022