Salmonella
- Salmonellaundersökning - nötkreatur och svin (pdf), bilaga (pdf)
- Salmonellaundersökning - broilerproduktion (pdf)
- Salmonellaundersökning - kalkonproduktion (pdf)
- Salmonellaundersökning - äggproduktion (pdf)
- Salmonellaundersökning - annan fjäderfäproduktion (pdf)
- Salmonellaundersökning - slakterier och styckerier (pdf)
Övriga
- Anvisning om identifiering och insändning till Livsmedelsverket av MRSA-stammar och stammar som producerar betalaktamaser med utvidgat spektrum (pdf)
- Kontaminering med vävnad från centrala nervsystemet - undersökningsremiss (doc)
- Mikrobstammar och positiva prover av anmälningspliktiga djursjukdomar (pdf)
- Anvisning till laboratorier om insändning av prover vid undersökning av anmälningspliktiga djursjukdomar (LAB 034) (pdf)
- Trikinundersökning för påvisande av trikinellor (pdf)
- Undersökningsremiss till kemisk analysis (docx)
- Undersökningsremiss: bakteriestammar, livsmedels-, foder-, gödslingsmedel- och renhetsprover (pdf)
- Remiss för undersöknings/stamsamlingResistensundersökningar – MRSA och ESBL/AmpC (pdf)