Livsmedelsverkets år 2024

Ekonomi
Verksamhetens kostnader 125,9 miljoner
Personalkostnader 70,7 miljoner
Köp av tjänster 49,5 miljoner
Driftskostnader netto 76,1 miljoner
Lokalhyror 7,7 miljoner

Finansiering av omkostnader
Budgetfinansiering 71 %
Avgiftsbelagd verksamhet och annan finansiering 29 %

Personal
970 årsverken
Sjukskrivningsdagar 10,2 arbetsdagar/årsv.
Medelålder 49,4

Utbildningsnivå
Högre högskoleutbildning 47 %
Lägre högskoleutbildning 22 %
Forskarutbildning 10 %
Annan utbildning 21 %

Betalda stöd
Jordbruk, utveckling av landsbygden och marknadsstöd 1,9 miljarder, varav andelen odlarstöd 1,7 miljarder.

E-tjänstens driftssäkerhet
99,6–100 %

Tillsyn och kontroller
Livsmedelssäkerhet 6136 st.
Djurens hälsa och välfärd 1260 st.
Växtproduktion 17 423 st.
Köttbesiktning 394 (milj. kg)

Kundupplevelse
3,22/4,0

Forskning
Refererade vetenskapliga publikationer 45 st.
Andra publikationer 38 st.

ruokavirasto.fi
2 miljoner unika besökare
9 miljoner innehållsvisningar

Laboratorieundersökningar
Totalt 351 268 st.
Livsmedelssäkerhet 164 764 st.
Djurens hälsa och välfärd 142 804 st.
Förutsättningar för växtproduktion och växtproduktion 43 700 st.

Sidan har senast uppdaterats 20.3.2025