Ekonomi
Verksamhetens kostnader 125,9 miljoner
Personalkostnader 70,7 miljoner
Köp av tjänster 49,5 miljoner
Driftskostnader netto 76,1 miljoner
Lokalhyror 7,7 miljoner
Finansiering av omkostnader
Budgetfinansiering 71 %
Avgiftsbelagd verksamhet och annan finansiering 29 %
Personal
970 årsverken
Sjukskrivningsdagar 10,2 arbetsdagar/årsv.
Medelålder 49,4
Utbildningsnivå
Högre högskoleutbildning 47 %
Lägre högskoleutbildning 22 %
Forskarutbildning 10 %
Annan utbildning 21 %
Betalda stöd
Jordbruk, utveckling av landsbygden och marknadsstöd 1,9 miljarder, varav andelen odlarstöd 1,7 miljarder.
E-tjänstens driftssäkerhet
99,6–100 %
Tillsyn och kontroller
Livsmedelssäkerhet 6136 st.
Djurens hälsa och välfärd 1260 st.
Växtproduktion 17 423 st.
Köttbesiktning 394 (milj. kg)
Kundupplevelse
3,22/4,0
Forskning
Refererade vetenskapliga publikationer 45 st.
Andra publikationer 38 st.
ruokavirasto.fi
2 miljoner unika besökare
9 miljoner innehållsvisningar
Laboratorieundersökningar
Totalt 351 268 st.
Livsmedelssäkerhet 164 764 st.
Djurens hälsa och välfärd 142 804 st.
Förutsättningar för växtproduktion och växtproduktion 43 700 st.