Vår strategi bygger på vision, verksamhetsidé, strategiska mål, mål för utvecklingen av verksamheten och värderingar. Genomförandet av strategin och genomförandet av utvecklingsprogrammen har inletts 1.1.2025.
Vision 2030
Finland är en föregångare inom ansvarsfull matproduktion
Verksamhetsidé
Vi arbetar för den gemensamma hälsan och livsmedelssystemet
Strategiska mål
- Stark inhemsk matproduktion och landsbygd
- Konsumenterna litar på matens tillräcklighet och säkerhet
- Växt- och djursjukdomar utgör ingen fara för samhället
- Våra tjänster stöder kunder och samarbetspartner
Mål för utvecklingen av verksamheten
- Vår personal är välmående, sakkunnig och har förnyelseförmåga
- Vår kunskap betjänar kunderna och livsmedelssystemet
- Vår verksamhet och ekonomi har en hållbar grund och är ansvarsfull
Värderingar
- Tillsammans
- På ett lösningsorienterat sätt
- Tillförlitligt