Pågående projekt
- Catalysing scientific innovation into food safety action (CATALYSE)
- DeliSoil – Delivering Soil improvers through improved recycling and processing solutions for food industry residues streams
- Epidemiologi och riskbedömning av cancerframkallande främmande ämnen som uppkommer i livsmedelsprocessen
- Livsmedelssäkerhet för vegetabiliska drycker och veganska efterrätter (VEGETURVA)
Avslutade projekt
- A-vitamin i lever och barns intag av furan via livsmedel
- Communication inside Risk Assessment and Risk Management (COMRISK)
- En översikt över livsmedelsaromer
- Enhanced Communication in Risk Analysis (ENCOMRAN)
- Exponeringen av barn och vuxna för nitriter och nitrater
- Exponering av finländarna till tillsatsämnen
- Exponeringen av finska barn för tungmetaller – kumulativ riskvärdering
- Exponering för mikrobiologiska och kemiska faror via livsmedel (BIKE) -projekt
- Exponering för tungmetaller i livsmedel och dricksvatten bland vuxna Finländare
- FOODSAFETY4EU - Multi-Stakeholder Platform for Food Safety in Europe
- Fusariumtoxiner - intag hos vuxna ur spannmål och spannmålsprodukter i Finland
- Förekomsten av främmande organiska ämnen i fiskfoder och foderråvaror
- Halterna av dioxiner, furaner, PCB-, PBDE- och PFOS-föreningar i östersjöfisk, odlad fisk och inhemsk insjöfisk
- Inhemsk fisk som föda på ett mer mångsidigt och säkert sätt (EU-fiskar IV)
- Jämförande riskvärdering av kadmium – betydelsen av älgkött och inälvsmat för konsumentens kadmiumintag
- Kofein - Nordisk riskvärdering
- LEX4BIO Optimizing Bio-based Fertilisers in Agriculture – Knowledgebase for New Policies
- Långvarig fosforbefruktning effekt av avloppsslam och koppling till miljö och livsmedelssäkerhet (PProduct)
- Obehandlad mjölk som innehåller mikrobläkemedelsrester
- Organiska tennföreningar i Östersjöns fisk och inhemsk sötsaltvattenfisk
- PlantLIBRA: Intag, nytta och riskvärdering av kosttillskott av vegetabiliskt ursprung
- Preciserad bedömning av intaget av tillsatsämnen i Finland
- Rester av växtskyddsmedel i kosten - kumulativ riskvärdering
- Risk-benefit analysis: dietary fiber and heavy metals in cereals and oil seeds
- Riskprofil om främmande ämnen (kontaminanter) – nationellt perspektiv
- Riskprofil för kosttillskott av vegetabiliskt ursprung
- Riskvärdering av A-vitamin i lever
- Strömmingen från Östersjön som kost-nytta riskanalys
- Säkra gödselmedel från biogasanläggningar (BIOSAFE)
- Uppskattning av intaget av akrylamid