Pågående projekt
- Catalysing scientific innovation into food safety action (CATALYSE)
- DeliSoil – Delivering Soil improvers through improved recycling and processing solutions for food industry residues streams
- Enhanced Communication in Risk Analysis (ENCOMRAN)
- Food safety aspects of plant-based milk alternatives
- FOODSAFETY4EU - Multi-Stakeholder Platform for Food Safety in Europe
- Nedgrävning av animaliska biprodukter (fisk- och hästbiprodukter)
Avslutade projekt
- Biologiska faror med råmjölk som producerats i Finland
- CampEc-NET - WP4
- Communication inside Risk Assessment and Risk Management (COMRISK)
- Cysticercos hos nötkreatur – förenkling av köttbesiktningen
- Detektering av virus och kontrollmetoder i bearbetningsmiljön
- Ekonomiska verkningar av salmonellaövervakningen bland broiler i Finland
- Exponering för mikrobiologiska och kemiska faror via livsmedel (BIKE) -projekt
- Förekomst av och hållbarhet hos virus i livsmedelsproduktionskedjan och livsmedelsindustrins processer (VirSta)
- Hälsorisker av bakteriesmittor som sprids via livsmedel samt spårning av inhemska fall
- Integrerad livsmedelssäkerhet och spårbarhet IFSAT (Interated Food Safety and Traceability)
- Kampylobacter i livsmedelskedjan och i miljön
- Kontroll och förebyggande av mikrobläkemedelsresistens i produktionskedjan för svinkött (LÄKÄ)
- Livsmedelssäkerhet och produktivitet för fiskprodukter
- Livsmedelssäkerhetens delområden från utbudskedjan till konsumenten – exempel: risker i fiskkedjan
- Riskbedömning av livsmedelssäkerhetsriskerna vid ekologisk svinköttsproduktion: patogena Yersinia och Listeria monocytogenes
- Riskprofil, Yersinia enterocolitica och Yersinia pseudotuberculosis i finländska livsmedel
- Riskvärdering och kostnad-nytta-analys inom tillsynen över salmonella i foder och animalieproduktion (Fodersalmonella)
- Riskvärdering och spårbarhet inom livsmedelsindustrins produktsäkerhet
- Salmonella i finländsk broilerproduktion – kvantitativ riskvärdering
- Salmonella i finländsk svinköttsproduktion – kvantitativ riskvärdering
- Salmonella i produktionskedjan för nötkött (beskrivningen finns inte på svenska)
- Salmonella i äggproduktionskedjan
- Skadedjurs inverkan pä förekomsten och spridningen av zoonoser pä produktionsgärdar (SKADEDJUR)
- Smittkällor för EHEC-bakterier och riskhanteringens ekonomiska betydelse
- Värdering av hygienrisker i anläggningar inom kött- och fiskbranschen (beskrivningen finns inte på svenska)