Avsikten med projektet är att producera information för riskhantering av EHEC i den finländska livsmedelsproduktionen. Med hjälp av informationen blir det möjligt att planera och sätta upp riskhanteringen av EHEC kostnadseffektivt utan att riskera säkerheten i livsmedelsproduktionen.
Målsättningar med projektet
- kvalitativ riskvärdering avseende EHEC i den finländska livsmedelsproduktionen
- bedömning av effektiviteten i de nuvarande riskhanteringsmetoderna
- kartläggning av de riskhanteringsmetoder som är i användning och deras kostnader
- utveckling av riskvärderingsmetoderna
Forskargrupp
Specialforskare Pirkko Tuominen
Forskare Niina Tammiranta
Forskare Leena Sahlström
Forskare Anna Leimi
Forskare Jonna Perkiömäki
Tidtabell
2009 - 2010
Finansiering
MAKERA
Mera information om projektet
Pirkko Tuominen, pirkko.tuominen@ruokavirasto.fi
Publikationer
Leimi A, Perkiömäki J & Tuominen P
Escherichia coli O157 in the Finnish vegetable produc-tion chain, FoodMicro 2012, 3.-7.9.2012 Istanbul, Turkey.