Mikrobiologisk livsmedelssäkerhet
- Antibiotikaresistens och antibiotikarester på gårdar med nötboskap – effekter för miljö och hälsa (NAMI)
- Förekomsten av bakterier som orsakar sjukdomar hos människan och källor till kontamination på mjölkgårdar och i råmjölk
- Hälsorisker av bakteriesmittor som sprids via livsmedel samt spårning av inhemska fall
- INNUENDO: A novel cross-sectorial platform for the integration of genomics in surveillance of foodborne pathogens
- Kampylobacter i livsmedelskedjan och i miljön
- Meticillinresistent Staphylococcus aureus (MRSA) hos husdjur och bakterien som zoonotiskt smittämne
- Produktion av svinkött och behandling med antibiotika – antibiotikaresistens och dess ekonomiska verkningar
- Riskvärdering och kostnad-nytta-analys inom tillsynen över salmonella i foder och animalieproduktion
Kemisk livsmedelssäkerhet och nutrition
- Acetaldehyd i livsmedel
- EU-fiskar III
- Exponeringen för mikrobiologiska och kemiska livsmedelsfaror
- Improved analytical tools for the detection of harmful food components (Myco-DETECT)
- Konjugerade mykotoxiner i mjölk
- Möjligheterna att använda fosfor från avloppsvattenslam inom växtproduktionen och dess inverkan på miljön och livsmedelssäkerheten
- Nya mykotoxiner och deras toxikologiska verkningsmekanismer (AKATOX)
- Organiska tennföreningar i Östersjöns fisk och inhemsk sötsaltvattenfisk
- Riskprofil för kosttillskott av vegetabiliskt ursprung
- Samnordiskt födoämnesallergenprojekt
- Total Diet Study
- Transfettsyror i lättprodukter
- Undersökning av tungmetaller i fisk i Talvivaara gruvområde