Tutkimuksessa arvioitiin kadmiumaltistusta, joka hirvestäjille ja heidän perheilleen aiheutui hirven sisäelinten ja lihan nauttimisesta. Työn yhtenä tavoitteena oli kartoittaa omiin tietovarantoihin kertyneen tulosaineiston ja näytteen alkuperää koskevan tiedon käyttökelpoisuutta kemiallisessa riskinarvioinnissa. Samalla luotiin käytäntöjä ja laskentatapoja kemiallisen riskinarvioinnin toteuttamiseen.
Tutkimusryhmä
Kimmo Peltonen
Liisa Vahteristo
Tapani Lyytikäinen
Mari Eskola
Aldo Rizzo
Erja Lindfors
Eija-Riitta Venäläinen
Raimo Pohjanvirta
Projektista julkaistua
Tieteelliset julkaisut ja esitykset
Vahteristo L, Lyytikäinen T, Venäläinen E-R, Eskola M, Lindfors E, Pohjanvirta R, Maijala, R 2003. Cadmium intake of moose hunters in Finland from consumption of moose meat, liver and kidney. Food Additives and Contaminants, 20, 453-463.
Muut julkaisut ja esitykset
Vahteristo L., J. Määttä, T. Lyytikäinen, R. Maijala 2002: Hirvi hirvestäjien ruokavaliossa. Kotitalous, 2002, 5, s. 34-36.