Projektin tarkoituksena on tuottaa tietoa EHEC:n aiheuttamasta riskistä suomalaisessa elintarviketuotannossa riskinhallintaa varten. Tuotetun tiedon avulla voidaan suunnitella ja kohdentaa EHEC:n riskinhallintaa kustannustehokkaasti elintarviketuotannon turvallisuutta vaarantamatta.
Projektin tavoitteet
- kvalitatiivinen riskinarviointi EHEC: istä suomalaisessa elintarviketuotannossa
- arviointi nykyisten riskinhallintakeinojen tehokkuudesta
- kartoitus käytössä olevista riskinhallintamenetelmistä ja niiden kustannuksista
- riskinarviointimenetelmien kehittäminen
Tutkimusryhmä
Erikoistutkija Pirkko Tuominen
Tutkija Niina Tammiranta
Tutkija Leena Sahlström
Tutkija Anna Leimi
Tutkija Jonna Perkiömäki
Aikataulu
2009 - 2010
Rahoitus
MAKERA
Lisätietoja projektista
Pirkko Tuominen, pirkko.tuominen@ruokavirasto.fi
Julkaisuja
Leimi A, Perkiömäki J & Tuominen P
Escherichia coli O157 in the Finnish vegetable production chain, FoodMicro 2012, 3.-7.9.2012 Istanbul, Turkey.