Eviran, Lihateollisuuden tutkimuskeskuksen (LTK) ja Kalateollisuuden hankkeen avulla kehitetään ohjeistus mm. säilykkeiden turvallisesta valmistamisesta ja ohje yrityksille kalatuotteiden valmistukseen liittyvien riskien arvioimisesta ja hallinnasta. Riskien vaikutuksesta omavalvontaan annetaan esimerkkejä ja ohjeistus suunnitellaan siten, että se vastaa myös pienten kala-alan laitosten tuotekehittely- ja tuoteturvallisuusarviointitarpeita. Hankkeen puitteissa tehdään myös riskiprofiili, jossa kuvataan Suomessa valmistettaviin, kalastustuotteista saataviin elintarvikkeisiin liittyvien elintarvikehygieenisten riskien ongelmakenttää. Lisäksi kartoitetaan ja esitellään erityisesti pk-yritysten riskinhallintaan soveltuvia käytännön työkaluja. Hanke edistää tuoteturvallisuutta ja kuluttajien luottamus kalavalmisteisiin paranee.
Tutkimusryhmä
Erikoistutkija Pirkko Tuominen, (Evira)
Marjatta Rahkio (Lihateollisuuden tutkimuskeskus)
Aikataulu
2008-2010
Tutkimuksen rahoitus
Maa- ja metsätalousministeriön laatustrategiarahoitus
Projektista julkaistua
Kalavalmisteiden turvallinen myyntiaika. Loppuraportti.
Lisätietoja projektista
Pirkko Tuominen, pirkko.tuominen@ruokavirasto.fi