Projektin tarkoituksena oli parantaa elintarvikeketjun riskinhallintaa kehittämällä riskinarviointimenetelmiä ja luomalla keinoja riskinhallintaan. Projektin tuloksena saatiin laadittua käytännöllisiä menetelmiä elintarvikeketjun loppupään (vähittäismyynti, kuluttajan toiminta) riskinarviointia varten sekä tietoa riskinhallintaketjun kehittämiseksi tehtaalta kuluttajalle. Lisäksi saatiin tehtyä noroviruksen riskiprofiili ja elintarviketeollisuudessa käytettävien jäljitettävyysmenetelmien arviointi.
Tutkimusryhmä
Laura Raaska (VTT)
Pirkko Tuominen (Evira)
Liisa Sunila-Elosuo (Evira)
Laura Raaska (VTT)
Kaarina Aarnisalo (VTT)
Raija Koivisto (VTT)
Nina Wessberg (VTT)
Elintarviketurvallisuusvirasto Evira
Tekes - teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus
Elintarvikkeiden tutkimussäätiö
Päivittäistavarakauppa ry
RavintoRaisio
Asiantuntijatahot
Allergia- ja astmaliitto
First Life Science