Projektin taustaa
Elintarvikelain 23/2006 perusteella annettuihin määräyksiin suunnitellaan alkutuotantoon kohdistuvan viranomaisvalvonnan keventämistä. Raakamaidon suora- ja vähittäismyynnin ehtoja koskevia säännöksiä ei muuteta, koska niiden kuluttajille aiheuttamia mahdollisia riskejä ei ole tutkittu riittävästi.
Tässä projektissa tunnistetaan ja kuvataan Suomessa tuotetun lehmän ja vuohen raakamaidon mahdolliset biologiset vaarat kuluttajalle ja kuvataan keinoja näiden riskien vähentämiseksi.
Asiantuntijatahot
Eviran hygieniayksikkö ja mikrobiologian tutkimusyksikkö
Helsingin yliopisto, eläinlääketieteellinen tiedekunta
Tutkimusryhmä
Tutkija Jonna Perkiömäki
Erikoistutkija Pirkko Tuominen
Aikataulu
2011
Tilaaja
Maa- ja metsätalousministeriö
Lisätietoja projektista
Pirkko Tuominen, pirkko.tuominen@ruokavirasto.fi
Julkaisuja
Tuominen P, Perkiömäki J, Leimi A
Risk Profile on Biological Hazards in Finnish Raw Milk, FoodMicro 2012, 3.-7.9.2012 Istanbul, Turkey