Miten karanteenikasvintuhoojat pärjäävät Suomen ilmastossa? Voiko lintuinfluenssa muuntua turkistarhoilla seuraavaksi pandemiaksi ja mitä riskin hallinnassa tulisi huomioida? Ovatko sikojen kansallisen salmonellavalvontaohjelman hyödyt suuremmat kuin ohjelman mahdollisesta lakkauttamisesta seuraavat haitat? Vastauksia mm. näihin on etsitty riskinarvioinnin avulla.
Ruokaviraston riskinarvioinnin yksikön jokavuotinen riskinarviointipäivä toteutetaan tänä vuonna virtuaalisesti Teamsin välityksellä kolmena aamupäivänä: maanantaina 27.5., keskiviikkona 29.5. ja torstaina 30.5. klo 10–12.
Aamupäivien aikana riskinarvioinnin yksikön tutkijat esittelevät valmistuneita ja käynnissä olevia hankkeita kasvinterveydestä, eläintaudeista ja elintarviketurvallisuudesta.
Tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Ilmoittaudu tästä linkistä.
Tervetuloa mukaan!
Riskinarviointipäivien 2024 ohjelma:
Kasvinterveys – Arvioita Suomen ilmaston sopivuudesta karanteenikasvintuhoojille 27.5. klo 10–12
Tervetuloa – yksikönjohtaja Pirkko Tuominen
Ilmastonsopivuusarviot – mitä-miksi-miten? – tutkija Juha Tuomola
Voisiko japaninturilas selvitä Suomen ilmastossa? – tutkija Juha Tuomola
Tuhoojien lämpötilatarpeen tehokkaampaa mallintamista – tutkija Stafva Lindström
Koloradonkuoriaisen mahdollisuudet asettua Suomeen nyt ja lähitulevaisuudessa – tutkija Juha Tuomola
Loppukeskustelu
Eläintaudit maassa, merellä ja ilmassa 29.5. klo 10–12
Tervetuloa – yksikönjohtaja Pirkko Tuominen
Riskiperusteisuus nautatautien seurantaohjelmissa – erikoistutkija Tapani Lyytikäinen
Eläimistä saatavat sivutuotteet riskinarvioinnin näkökulmasta – tutkija Terhi Järvelä
Tähän on nyt kala haudattuna – sivutuotteiden hautaamisen tautiriskit – erikoistutkija Suvi Joutsen
Turkiseläimistä aiheutuvat tautiriskit ja niiden hallinta – erikoistutkijat Heidi Rossow & Leena Seppä-Lassila
Loppukeskustelu
Elintarviketurvallisuus 30.5. klo 10–12
Tervetuloa – yksikönjohtaja Pirkko Tuominen
Mitä hyötyä on salmonellavalvontaohjelmasta? – tutkija Sara Nevalainen
Elintarviketurvallisuuden nettiyhteisöt – erikoistutkija Suvi Joutsen ja tutkimusprofessori Johanna Suomi
Elintarvikeketjun ympäristöaltistuminen – tutkimusprofessori Jukka Ranta
Miten paistoaste vaikuttaa sairastumisriskiin? – tutkija Petra Pasonen
Väestöryhmien mikrobiriskin arviointi – tutkimusprofessori Jukka Ranta
Loppukeskustelu
Lue lisää:
Riskinarviointi
Riskinarvioinnin projektit
Riskinarvioinnin raportit