Ruokavirasto ja LABRIS tiivistävät yhteistyötään riskinarviointiprojekteissa

18. maaliskuuta 2025

fi-ee-ra-coop-meeting-web.jpg

Ruokaviraston ja Viron Kansallisen laboratoriotutkimus- ja riskinarviointikeskuksen LABRISin riskinarvioinnin kumppanuushankkeen päätöstyöpaja järjestettiin Helsingin Viikissä 12.–13. maaliskuuta. Vuoden kestäneessä yhteistyöhankkeessa on jaettu tietoa elintarviketurvallisuuteen ja eläinten terveyteen liittyvistä riskinarviointiprojekteista sekä kartoitettu mahdollisia yhteistyömahdollisuuksia.

Viikin tapaamisessa vahvistui molempien kiinnostus jatkaa yhteistyötä erityisesti maidon ja lihan korvikkeiden tutkimuksessa sekä sinikielitaudin, Länsi-Niilin viruksen ja lintuinfluenssan riskinarvioinnissa. Lisäksi tarkoitus on tiivistää mm. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSAn kampanjoihin liittyvän viestinnän yhteistyötä ja järjestää virastojen asiantuntijoiden säännöllisiä tapaamisia jatkossa muutoinkin. Osapuolet sopivat mm. tekevänsä yhteisen esityksen EFSAn EREN-verkoston (Emerging Risks Exchange) kokoukseen, joka järjestetään Tallinnassa toukokuussa.

Ruokaviraston ja LABRISin riskinarvioinnin kumppanuushanke toteutettiin EFSAn tuella.