Ruoka koostuu erilaisista ravintoaineista, joita ovat energia- ja suojaravintoaineet kuten hiilihydraatit, rasvat, valkuaisaineet sekä kivennäisaineet ja vitamiinit. Elimistö tarvitsee näitä aineita riittävästi sen välttämättömiin tehtäviin, esimerkiksi elintoimintojen säätelyyn, lihastyöhön ja ruoan sulatukseen.
Tästä osiosta löydät tietoa ravitsemussuosituksissa esillä olevista yksittäisistä ravintoaineista. On tärkeää kuitenkin muistaa, että ruokavalion monipuolinen kokonaisuus ratkaisee, eikä terveen yksilön tarvitse kiinnittää huomiota yksittäisiin ravintoaineisiin.
Vitamiinien ja kivennäisaineiden saantisuositukset on koottu yhteen Terveyttä ruoasta - suomalaiset ravitsemussuositukset (2014) julkaisun liitetaulukkoon, ks. suositukset s. 49-50.
Finelistä saat lisää tietoa ruoka-aineiden ravintosisällöstä: Fineli - kansallinen elintarvikkeiden koostumustietopankki.