Ravitsemussitoumus

Ravitsemussitoumus-merkki.

Ravitsemussitoumus on suomalainen toimintamalli, joka auttaa ja kannustaa ruoka-alan toimijoita sekä sidosryhmiä parantamaan ruokavalion ravitsemuslaatua sekä edistämään ravitsemusvastuullisia toimintatapoja. Tavoitteellinen ja mitattava toimenpidesitoumus on oiva työkalu esimerkiksi yrityksen tai yhteisön oman ravitsemusvastuullisuuden kehittämisessä. 

Visio: Kaikkien on helppo nauttia ravitsemussuositusten mukaista ruokaa Suomessa 

Sitoumuksen sisältöalueet

Ravitsemussitoumuksen voi tehdä kahdeksalla eri sisältöalueella, joihin ravitsemussuosituksessa kohdistuu keskeisiä muutostavoitteita. Nämä kaikki ovat väestön ravitsemuksen parantamisen kannalta merkittäviä tuote- tai palvelumuotoilun kohteita. Ravitsemussuositusten sisällöllisten tavoitteiden mukaisesti näitä kutsutaan sisältösitoumuksiksi.

Ravitsemussitoumuksen voi tehdä seuraavilla sisältöalueilla:

  1. Suola
  2. Rasvan laatu
  3. Sokeri
  4. Kasvikset (vihannekset, juurekset, marjat & hedelmät)
  5. Tuotteet lapsille
  6. Annos- ja pakkauskoot
  7. Lounaat (ateriat ja välipalat)
  8. Ruokaohjeet
Sivu on viimeksi päivitetty 28.2.2024