Ruokaviraston tiedepäivä – ravintoa tiedenälkään
Vuoden 2022 tiedepäivässä käsiteltiin ruoan turvallisuutta sekä kasvien ja eläinten terveyttä. Tällä sivulla on linkkejä joihinkin päivän esityksistä.
I Sessio: Tieto lisää ruokahalua – turvallinen ja terveellinen ruoka, puheenjohtaja tutkimusprofessori Maria Lahtinen-Kaislaniemi
- Ruokavirasto kylvää viljatietoa, yksikönjohtaja Elina Sieviläinen
- Jäämätutkimuksilla tietoa pölyttäjien altistumisesta kasvinsuojeluaineille, jaostopäällikkö Kati Hakala ja väitöskirjatutkija Lotta Kaila
- Hyvä paha PFAS – perfluoratut yhdisteet elintarvikeketjussa, tutkimusprofessori Pertti Koivisto
- Open Science: Why it is important in Food Research and public safety? Erikoistutkija Balamuralikrishna Jayaprakash
II Sessio: Villiä menoa – luonnoneläimet ja niiden taudit, puheenjohtaja tutkimusprofessori Tuija Gadd
Vuoden tieteellisen julkaisun julistaminen, pääjohtaja Antti-Jussi Oikarinen
- Villieläimet vievät zoonoosien jäljille – tautiseurannoista parasta tutkimustietoa, erikoistutkija Marja Isomursu Linkki esitykseen (pdf)
- Vaaniiko vaara? Luonnoneläinten zoonoottisista taudinaiheuttajista, erikoistutkija Jussa-Pekka Virtanen Linkki esitykseen (pdf)
- Loinen loi lokoisat oltavat — oravien kryptosporidioositutkimus, erikoistutkija Minna Nylund Linkki esitykseen (pdf)
III Sessio: Yhteinen terveytemme ja yhteiset riskimme – riskinarvioinnin tutkimuksia, puheenjohtaja tutkimusprofessori Johanna Suomi
- Naudan kystikerkoosi Suomessa – etsimmekö olematonta? Tutkija Terhi Järvelä ja tutkija Petra Pasonen Linkki esitykseen (pdf)
- Voiko mäntyankeroinen aiheuttaa Suomessa tuhoja – nyt tai koskaan? Tutkija Juha Tuomola
- Onko salmonellariski elintarvikkeissa todellinen? Tutkija Sara Nevalainen Linkki esitykseen (pdf)