Ruokaviraston tutkimustoiminta koostuu tieteellisestä tutkimuksesta sekä käytännönläheisestä tutkimus- ja kehittämistoiminnasta, jossa tuotetaan monialaista ja yhteiskunnallisesti merkittävää tutkimustietoa kotimaisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa liittyen yhteiseen terveyteen, elintarviketurvallisuuteen, ravitsemukseen, kestävään ruoantuotantoon sekä huoltovarmuuteen ja ruokaturvaan.
Tieteellinen tutkimus ja riskinarviointi ovat Ruokaviraston lakisääteisiä tehtäviä. Tutkimustieto tukee päätöksentekoa, ja tutkimustuloksia hyödynnetään valvonnan suuntaamisessa, säädösvalmistelussa, kansainvälisten standardien ja ohjeiden kehittämisessä sekä riskinarvioinneissa eri toimialoilla.
Tutkimustyössä keskeistä on yhteistyö kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa yliopistojen, tutkimuslaitosten, elinkeinon ja muiden sidosryhmien kanssa. Ruokavirastolle tutkimustyö on tärkeää myös osaamisen ja asiantuntijuuden vahvistajana, tutkimus- infrastruktuurien ja menetelmien kehittämisessä sekä vertailulaboratoriotoiminnan tukemisessa.
Lisätietoa Ruokaviraston hankerahoituksista tiedejatutkimus.fi:stä.
Tieteellisen tutkimuksen henkilötietojen käsittelystä löydät tietoa tietosuojailmoituksesta.