Tavoitteet:
Tavoitteena on selvittää ihmisten kotimaisten EHEC-tapausten ja nautojen STEC-kantojen yhteyttä jotta naudanlihantuotannon STEC-ohjelmaa voidaan uudistaa tutkitun tiedon perusteella. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Ruokaviraston bakteerikantoja verrataan kokogenomisekvensointiin perustuvalla tyypitysmenetelmällä. Samalla luodaan harmonisoitu menetelmä STEC-bakteerien vertailuun laitosten välillä.
Asiasanat:
EHEC-tartunta, zoonoosi, suolistotulehdus, naudat
Hankkeen vastuullinen johtaja:
Sinikka Pelkonen, yksikönjohtaja, bakteriologian ja -patologian yksikkö, Ruokavirasto
Ruokaviraston hankevastaava:
Sinikka Pelkonen, yksikönjohtaja, bakteriologian ja -patologian yksikkö
Yhteistyötahot:
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)
Hankkeen vaihe:
Käynnissä
Aloitusvuosi:
2018
Lopetusvuosi:
2019
Hankkeen rahoitukseen osallistuu:
Maa- ja metsätalousministeriön tutkimus- ja kehittämismääräraha