Tavoitteet:
Hankkeessa kehitetään mittausmenetelmä asetaldehydipitoisuuksien mittaamiseksi erityyppisistä elintarvikkeista. Mittausmenetelmää sovelletaan tuoteanalyyseissa. Pitoisuusmittauksien perusteella tehdään elintarvikeperäinen saantiarvio.
Asiasanat:
asetaldehydi, elintarvikkeet
Eviran hankevastaava:
Koivisto, Pertti, erikoistutkija, kemian ja toksikologian tutkimusyksikkö
Eviran yhteyshenkilöt:
Koivisto, Pertti, erikoistutkija, kemian ja toksikologian tutkimusyksikkö
Yhteistyötahot:
Toisessa vaiheessa kuusi eurooppalaista tutkimuslaboratoriota
Hankkeen vaihe:
Päättynyt
Aloitusvuosi:
2010
Lopetusvuosi:
2014
Hankkeen rahoitukseen osallistuu:
Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö