Tavoitteet:
Tässä projektissa tutkitaan viljelyn merkkejä esihistoriallisessa Suomessa, erityisesti kaalien suvun (lanttu, nauris ja kaali) käytön alkamista Suomessa. Projektin tarkoituksena on löytää näiden ravintokasvien käytöstä kemiallisia jäänteitä esihistoriallisesta keramiikasta.
Asiasanat:
viljelyn historia, Brassicacea, kevyet isotoopit, keramiikka, arkeologia, ruoan historia
Hankkeen vastuullinen johtaja:
Maria Lahtinen-Kaislaniemi, PhD, tutkija, Ruokavirasto, koostumus- ja alkuperäjaosto
Ruokaviraston hankevastaava:
Maria Lahtinen-Kaislaniemi, PhD, tutkija, koostumus- ja alkuperäjaosto
Yhteistyötahot:
Helsingin yliopisto: Markku Oinonen, dosentti;
Helsingin yliopisto: Laura Arppe, FT;
University of York: Oliver Craig, professori
Museovirasto: Petro Pesonen, FL;
Turun yliopisto: Ulla Moilanen, FM;
Turun yliopisto: Mirva Pääkkönen, FM
Hankkeen vaihe:
Käynnissä
Aloitusvuosi:
2019
Lopetusvuosi:
2022
Hankkeen rahoitukseen osallistuu:
Suomen Akatemia;
Ruokavirasto