Tervetuloa Ruokaviraston tiedepäivään 23.11.2022

11. lokakuuta 2022

Ruokaviraston tiedepäivä – ravintoa tiedenälkään

Ovatko ruoan turvallisuus sekä kasvien ja eläinten terveys sydäntäsi lähellä? Tule mukaamme Ruokaviraston kaikille avoimille ja jokavuotisille tiedepäiville, joissa pääset tutustumaan ajankohtaisiin ja mielenkiintoisiin tutkimuksiin! 

Tänä vuonna Ruokaviraston tiedepäivä järjestetään hybridinä - voit osallistua joko paikan päällä Viikissä (Mustialankatu 3, Helsinki) tai Teamsin kautta. Viikissä voit myös osallistua laboratoriovierailulle (ilmoittautuminen) ja tutustua toimintaamme esittelevään posterinäyttelyyn.

Ilmoittautuminen tapahtumaan ja laboratoriovierailulle 

Päivän ohjelma:

12.00-12.05 Tervetuloa, tutkimusjohtaja Liisa Maunuksela

12.05-13.15 Tieto lisää ruokahalua – turvallinen ja terveellinen ruoka, puheenjohtaja tutkimusprofessori Maria Lahtinen-Kaislaniemi

  • Ruokavirasto kylvää viljatietoa, yksikönjohtaja Elina Sieviläinen
  • Jäämätutkimuksilla tietoa pölyttäjien altistumisesta kasvinsuojeluaineille, jaostopäällikkö Kati Hakala ja väitöskirjatutkija Lotta Kaila
  • Hyvä paha PFAS – perfluoratut yhdisteet elintarvikeketjussa, tutkimusprofessori Pertti Koivisto
  • Open Science: Why it is important in Food Research and public safety? Erikoistutkija Balamuralikrishna Jayaprakash

13.15-13.45 Kahvitauko ja posterisessio, valopiha

13.45-14.45 Villiä menoa – luonnoneläimet ja niiden taudit, puheenjohtaja tutkimusprofessori Tuija Gadd

Vuoden tieteellisen julkaisun julistaminen, pääjohtaja Antti-Jussi Oikarinen

  • Vaaniiko vaara? Luonnoneläinten zoonoottiset taudinaiheuttajat, erikoistutkija Jussa-Pekka Virtanen
  • Villieläimet vievät zoonoosien jäljille – tautiseurannoista parasta tutkimustietoa, erikoistutkija Marja Isomursu
  • Hanhien viemää ja siilien saamaa – ESBL- ja MRSA-bakteereita luonnoneläimissä, tutkija Paula Kurittu

Keskustelua ja jaloittelutauko

15.00-15.45 Yhteinen terveytemme ja yhteiset riskimme – riskinarvioinnin tutkimuksia, puheenjohtaja tutkimusprofessori Johanna Suomi

  • Naudan kystikerkoosi Suomessa – etsimmekö olematonta? Tutkija Terhi Järvelä ja tutkija Petra Pasonen
  • Voiko mäntyankeroinen aiheuttaa Suomessa tuhoja – nyt tai koskaan? Tutkija Juha Tuomola
  • Onko salmonellariski elintarvikkeissa todellinen? Tutkija Sara Nevalainen

15.45-16.00 Keskustelua ja tiedepäivän päätös

 

Muutokset ohjelmaan mahdollisia. Tervetuloa mukaan!