Ruokaketjun uutiskirjeen viides numero julkaistiin 22.10.2019. Uutiskirjeeseen on koottu ajankohtaiset asiat elintarviketurvallisuudesta, viennistä ja ruokaketjuhankkeista.
Alla on listattuna Ruokaketjun uutiskirjeen vientiin liittyvät uutiset. Koko uutiskirjeen voit lukea täällä. Tilaa uutiskirje suoraan sähköpostiisi täällä.
Euroja elintarvikeviennistä -seminaari Helsingissä 11.12.2019 — tervetuloa mukaan!
Tuntuuko elintarvikeviennin kenttä kaaokselta, josta on vaikea saada otetta? Haluatko määrittää omat askelmerkkisi kohti menestyksekästä vientiä?
Food from Finland -ohjelman, MTK ry:n ja Ruokaviraston yhteinen vientipolkupäivä on suunnattu erityisesti elintarvikeviennistä kiinnostuneille yrityksille, vientipolulle palveluitaan tarjoaville yrityksille ja alan eri sidosryhmille.
Vientipoimintoja maailmalta
- Sianlihan vientimahdollisuudet Kiinaan laajenevat
- Uusia vientitodistuksia Ukrainaan: munatuotteiden vienti mahdollistuu, siipikarjanlihatodistukseen muutoksia
- Etelä-Korea vaatii edelleen marjoilta radioaktiivisuusmittauksen
- Brexit-tietoa kootusti Ruokaviraston internetsivuilla
- Venäjän-viennin eläinlääkintötodistukset siirtyvät TRACES-järjestelmään
- Kiinnostaako kalavalmisteiden, kaviaarin tai kaviaarinkorvikkeiden (tullinimike 1604) vienti Venäjälle tai kalastustuotteiden vienti Valko-Venäjälle? Ota yhteyttä: euraasia@ruokavirasto.fi!
Vientirintaman muut ajankohtaiset
- Uudet tariffikiintiöasetukset tulevat voimaan ensi vuonna
- Uusi Growcery-koulutusohjelma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kouluttautua markkinoinnin, myynnin ja elintarvikeviennin tulevaisuuden huippuosaajaksi. Haku maksuttomaan ohjelmaan on käynnissä nyt!
- Tulli-ilmoittaminen uudistuu - katso vinkit Tullin ajankohtaiskatsauksesta
- Business Finland: Group Explorer -rahoitus avattu yritysryhmien haettavaksi
- Faktoja elintarviketurvallisuudesta Suomessa: hyödynnä uusi englanninkielinen Food Safety in Finland 2018 -raportti