Ruokavirasto raportoi vuosittain kesäkuussa Euroopan komissiolle siitä, miten elintarvikeketjun monivuotisen kansallisen valvontasuunnitelmassa (VASU) asetetut tavoitteet on saavutettu. Raportoinnin tarkoituksena on koota yhteen tieto
- suoritetusta valvonnasta
- valvonnassa havaituista puutteista sekä
- puutteista annetuista seuraamuksista.
Tavoitteena on, että kukin viranomainen arvioi itse valvonnan onnistumista omalla toimialueellaan ja ryhtyy tarvittaessa toimenpiteisiin toimintansa parantamiseksi.
VASU pohjautuu sektorikohtaisiin raportteihin
Komissiolle vuosittain toimitettava VASU-raportti pohjautuu eri sektoreiden laatimiin analyyseihin oman toimintansa onnistumisesta. Ruokavirasto koostaa sektorikohtaiset raportit eri viranomaisten tuloksista ja toiminnan analyyseistä.