Uutisia Ruokavirastosta

  • 10. huhtikuuta 2025

    Tule keskustelemaan kyberturvallisuuslaista elintarvikealalla 8.5.2025

    Ruokavirasto järjestää elintarvikealan toimijoille aiheeseen liittyvän keskustelutilaisuuden Teamsilla 8.5.2025 klo 9-10.30. Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 6.5.2025, saat osallistumislinkin…

    Tule keskustelemaan kyberturvallisuuslaista elintarvikealalla 8.5.2025
  • 1. huhtikuuta 2025

    Blogi: 100 vuotta kasvien terveydeksi: Perunan rengasmätätilanne parantunut terveen siemenperunan myötä

    Perunan vaalearengasmätä on Clavibacter sepedonicus  -karanteenituhoojan aiheuttama kasvitauti. Vielä 1990-luvun alkupuolella rengasmätää esiintyi Suomessa melko paljon. Nykyisin Suomessa kuten…

    Blogi: 100 vuotta kasvien terveydeksi: Perunan rengasmätätilanne parantunut terveen siemenperunan myötä
  • 24. maaliskuuta 2025

    Kasvinterveyspäivän webinaari 12.5.2025 - Miten jokainen voi toimia kasvinterveyden hyväksi kotipuutarhassa

    Kutsu kasvinterveyspäivän webinaariin Webinaari on ilmainen ja avoin kaikille kiinnostuneille Järjestetään Teamsissa 12.5.2025 klo 18-20 Ilmoittaudu webinaariin 7.5. mennessä tästä linkistä.…

    Kasvinterveyspäivän webinaari 12.5.2025 - Miten jokainen voi toimia kasvinterveyden hyväksi kotipuutarhassa
  • 20. maaliskuuta 2025

    Blogi: Tekoälykiihdytettyä sovelluskehitystä Ruokavirastossa

    Mistä lisää tehokkuutta tekemiseen? Ruokavirastossa työskentelee noin 200 henkilön kehittäjäyhteisö, jossa on mukana viraston omia ja yhteistyökumppaneiden asiantuntijoita. Kehitämme tulevaisuuden…

    Blogi: Tekoälykiihdytettyä sovelluskehitystä Ruokavirastossa
  • 12. maaliskuuta 2025

    Blogi: 100 vuotta kasvien terveydeksi: Perunasyövän historia ja torjunta Suomessa - Menneisyydestä nykypäivään

    Tutustuessani perunasyövän historiaan Suomessa en voinut ohittaa Aarne Hillin enkä Aarre Ylimäen artikkeleita, jotka tarjoavat kattavan katsauksen perunasyövän historiaan, leviämiseen ja…

    Blogi: 100 vuotta kasvien terveydeksi: Perunasyövän historia ja torjunta Suomessa - Menneisyydestä nykypäivään
  • 6. maaliskuuta 2025

    Blogi: Virusten seuranta siemenperunasta kannattaa

    Perunalla on monia taudinaiheuttajia ja tuholaisia. Sadon laatua ja määrä heikentävistä kasvustoviruksista yleisin on Y-virus. Virus siirtyy saastuneessa siemenmukulassa peltosukupolvesta toiseen, ja…

    Blogi: Virusten seuranta siemenperunasta kannattaa
  • 5. maaliskuuta 2025

    Blogi: Siemenperunan Keski-Euroopan markkinat kasvussa

    Siemenperuna-alan suurimmat toimijat ja sidosryhmät kokoontuivat Ruokaviraston kutsumina Ouluun päivittämään ajankohtaisia kuulumisia. Siemenperunatuottajat kertoivat, että Keski-Euroopan suurissa…

    Blogi: Siemenperunan Keski-Euroopan markkinat kasvussa
  • 3. maaliskuuta 2025

    Trikiinitutkimuskurssi Oulussa 6.-7.5.2025

    Ruokavirasto järjestää trikiinitutkimuskurssin 6.-7.5.2025. Kurssi pidetään Oulussa, eläinterveystutkimuksen yksikössä, Elektroniikkatie 5, 90590 Oulu. Kurssi järjestetään, jos ainakin viisi henkilöä…

    Trikiinitutkimuskurssi Oulussa 6.-7.5.2025
  • 3. maaliskuuta 2025

    Blogi: Tavoitteena tasalaatuinen ja tehokas valvonta

    Ruokaviraston toimialaan kuuluvia viranomaisvalvontoja toteuttavat mm. ELY-keskusten maaseutuosastot ja kuntien yhteistoiminta-alueiden viranomaiset. Valvonnan tueksi Ruokavirasto tarjoaa erilaisia…

    Blogi: Tavoitteena tasalaatuinen ja tehokas valvonta
  • 28. helmikuuta 2025

    Blogi: Miksi sertifioitu siemen on viljelijän paras valinta?

    Puhdas ja terve siemen sekä käyttötarkoitukseen sopiva lajike ovat onnistuneen viljelyn perusta. Sen takia viljelyksillä kannattaa käyttää virallisesti tarkastettua eli sertifioitua siementä. Vuonna…

    Blogi: Miksi sertifioitu siemen on viljelijän paras valinta?