Aika: 7.11.2019
Paikka: Ruokavirasto, luentosali Kalevi, Mustialankatu 3, Helsinki
Ohjelma
8.50 – 9.20 Aamukahvit (kahvi ja pieni suolainen)
Puheenjohtaja Pirkko Tuominen
9.20 – 9.35 Seminaarin avaus
9.35 – 10.00 Riskinarvioinnin ja -hallinnan välistä viestintää etsimässä, Antti Mikkelä
10.00 – 10.25 Voiko koristekasvien mukana kulkeutua tuhoojia, jotka uhkaavat Pohjoismaisia havumetsiä?Juha Tuomola
10.25 – 10.50 Kuinka varmoja voimme olla siitä, ettei mäntyankeroista esiinny Suomessa? Salla Hannunen
10.50 – 11.05 Tauko
Puheenjohtaja Jukka Ranta
11.05 – 11.30 Tuontikoirien tuntemattomat tuliaiset, Heidi Rossow
11.30 – 11.55 Mikrobilääkeresistenssi sianlihaketjussa, Suvi Joutsen
11.55 – 12.20 Suomalaisten lasten altistuminen ruoan PAH-yhdisteille, Tero Hirvonen
12.20 – 13.20 Omakustanteinen lounas
Puheenjohtaja Juha Tuomola
13.20 – 13.30 Mitä mahdollisuuksia EFSA tarjoaa opiskelijoille? Kirsi-Maarit Siekkinen
13.30 – 13.55 Maksaako vaivan? – Esimerkkejä ruoan kansanterveydellisistä riskeistä ja kustannuksista, Pirkko Tuominen
13.55 – 14.20 Riskit järjestykseen? Jukka Ranta
14.20 – 14.40 Kahvi ja hedelmäviipale
Puheenjohtaja Salla Hannunen
14.40 – 15.05 Kotijääkaapin lämpötilan vaikutus listerioositapauksiin, Petra Pasonen
15.05 – 15.30 Suomalaisten kadmiumaltistus, Johanna Suomi
Seminaarin Twitter-tunniste #RApäivä19
Murkinan myrkyt moninaiset,
Petäjän pahat ankeroiset,
Mustin mukana tulevat taudit,
Kärsäniekan pöpöt pahalaiset!