Ruokaviraston tiedepäivä 28.11.2023

26. lokakuuta 2023

Vuoden 2023 tiedepäivän teemana on Yhteinen terveys – yhteinen ruoka. Päivän aikana pääset kuulemaan Ruokaviraston ajankohtaisista tutkimuksista ja hankkeista, jotka käsittelevät ruoan turvallisuutta sekä kasvien ja eläinten terveyttä.

Tiedepäivä järjestetään 28.11. klo 12—16 hybridinä (Mustialankatu 3, Helsinki + Teams).

Ennen tiedepäivän alkua järjestämme laboratorioesittelyjä, joille halukkaat voivat ilmoittautua etukäteen. Laboratoriokierros alkaa klo 11, ilmoittaudu mukaan laboratorioesittelyihin Tiedepäivän ilmoittautumislomakkeella!

Linkki Ilmoittautumiseen.

 

Päivän ohjelma (klo 12—16):

I Sessio: Ruokaturvaa ja turvallista ruokaa, puheenjohtaja tutkimusprofessori Maria Lahtinen-Kaislaniemi

  • Viljan virukset - aluskasvillisuuden vaikutus viljan viruksiin, jaostopäällikkö Johanna Santala
  • STEC-projekti: medium-kypsennettyjen jauhelihapihvien ruokamyrkytysriskit, tutkija Petra Pasonen
  • Mansikan alkuperätutkimukset Suomessa, tutkija Simo Jokinen

II Sessio: Yhteinen terveys ja yhteiset riskit, puheenjohtaja tutkimusprofessori Annamari Heikinheimo

  • Alustus Liisa Maunuksela ja Annamari Heikinheimo 
  • Paneelikeskustelu, keskustelijoina Ruokaviraston ja THL:n asiantuntijat

III Sessio: Terveet eläimet – terveet ihmiset, puheenjohtaja tutkimusprofessori Antti Oksanen

  • Suomen zoonoositilanne ja riskit yhteisen terveyden näkökulmasta, johtava asiantuntija Saara Raulo
  • Ajankohtaista lintuinfluenssasta, erikoistutkija Lauri Kareinen

 

Ohjelma täydentyy. Muutokset mahdollisia.

 

Tervetuloa mukaan Tiedepäiville!