Vuoden 2023 tiedepäivän teemana on Yhteinen terveys – yhteinen ruoka. Päivän aikana pääset kuulemaan Ruokaviraston ajankohtaisista tutkimuksista ja hankkeista, jotka käsittelevät ruoan turvallisuutta sekä kasvien ja eläinten terveyttä.
Tiedepäivä järjestetään 28.11. klo 12—16 hybridinä (Mustialankatu 3, Helsinki + Teams).
Ennen tiedepäivän alkua järjestämme laboratorioesittelyjä, joille halukkaat voivat ilmoittautua etukäteen. Laboratoriokierros alkaa klo 11, ilmoittaudu mukaan laboratorioesittelyihin Tiedepäivän ilmoittautumislomakkeella!
Päivän ohjelma (klo 12—16):
I Sessio: Ruokaturvaa ja turvallista ruokaa, puheenjohtaja tutkimusprofessori Maria Lahtinen-Kaislaniemi
- Viljan virukset - aluskasvillisuuden vaikutus viljan viruksiin, jaostopäällikkö Johanna Santala
- STEC-projekti: medium-kypsennettyjen jauhelihapihvien ruokamyrkytysriskit, tutkija Petra Pasonen
- Mansikan alkuperätutkimukset Suomessa, tutkija Simo Jokinen
II Sessio: Yhteinen terveys ja yhteiset riskit, puheenjohtaja tutkimusprofessori Annamari Heikinheimo
- Alustus Liisa Maunuksela ja Annamari Heikinheimo
- Paneelikeskustelu, keskustelijoina Ruokaviraston ja THL:n asiantuntijat
III Sessio: Terveet eläimet – terveet ihmiset, puheenjohtaja tutkimusprofessori Antti Oksanen
- Suomen zoonoositilanne ja riskit yhteisen terveyden näkökulmasta, johtava asiantuntija Saara Raulo
- Ajankohtaista lintuinfluenssasta, erikoistutkija Lauri Kareinen
Ohjelma täydentyy. Muutokset mahdollisia.
Tervetuloa mukaan Tiedepäiville!