Ruokaviraston nimeämät ja hyväksymät laboratoriot
- FINRES-Vet-resistenssiseuranta broilerit (pdf)
- FINRES-Vet, resistenssiseuranta, nauta (pdf)
- FINRES-Vet-resistenssiseuranta, sika (pdf)
- FINRES-Vet-resistenssiseuranta, broilerin- ja kalkkunanliha (pdf)
- FINRES-Vet-resistenssiseuranta sian- ja naudanliha (pdf)
- Resistenssitutkimukset – MRSA ja ESBL/AmpC (pdf)
- Bakteerikannat, elintarvike-, rehu-, lannoite- ja puhtausnäytteet (pdf)
- Kampylobakteerien jatkotutkimukset siipikarjateurastamonäytteistä (pdf)
- Ruokamyrkytysepäily - elintarvike- tai puhtausnäytteet ja bakteerikannat (pdf)
- STEC-tutkimukset ruhojen pintasivelynäytteistä (pdf)
- STEC tutkimus iduista (pdf)
- STEC rikastusliemien jatkotutkimukset (pdf)
- Tankkimaito- ja maitosuodatinnäytteet (ruokamyrkytysepäily) (pdf)
- Trikiinitutkimuslähete (pdf)
Tutkimuslähete - Rehut ja lannoitteet, mikrobiologiset ja mikroskooppiset analyysit (pdf)
Lähetteet epidemiaepäilyyn liittyville viranomaisnäytteille ja laboratorioiden viruskannoille löytyvät Pikantin työtilasta.
- Lähetysohjeita rehu- ja lannoitenäytteille (pdf)
- Bakteerikantojen ja elintarvikenäytteiden lähettämisestä Ruokavirastoon (pdf)
- Liite 1 - lähetysosoitteet ja lisätietojen antajat (pdf)
- Maito- ja suodatinnäytteiden näytteenotto ja lähetysohje (pdf)
- Ohje MRSA- ja laajakirjoisia beetalaktamaaseja tuottavien kantojen tunnistamisesta ja lähettämisestä Ruokavirastoon (pdf)