Oiva-arviointiohjeet

Oiva-arviointiohjeet on tarkoitettu kuntien elintarvikevalvojille viranomaiskäyttöön. Ohjeet toimivat valvojien apuna Oiva-arvosanoja määriteltäessä. Yritykset voivat käyttää ohjeita apuna oman toimintansa suunnittelussa.

Arviointiohjenippuja on kaksi:

  1. rekisteröidylle elintarviketoiminnalle, johon kuuluvat elintarvikkeiden myynti, tarjoilu ja teollinen valmistus (vilja, kasvis, hedelmät, marjat, juomat, valmisruoat, ravintolisät, erityisruokavaliovalmisteet) sekä kuljettaminen ja varastoiminen.
  2. hyväksytyille elintarvikehuoneistoille, johon kuluvat maitoala, liha-ala, kala-ala, muna-ala ja varastot.

Rekisteröidyn elintarviketoiminnan Oiva-arviointiohjeiden sisällysluettelo (pdf) Päivitetty 2.1.2024
Sisällysluettelo löytyy myös Oiva-ohjeiden alaluvuista.

Hyväksyttyjen elintarvikehuoneistojen Oiva-arviointiohjeiden sisällysluettelo (pdf) Päivitetty 2.1.2024
Sisällysluettelo löytyy myös Oiva-ohjeiden alaluvuista.

 

Sivu on viimeksi päivitetty 26.1.2024