Ruokaviraston vuosi 2024

Talous
Toiminnan kulut 125,9 miljoonaa
Henkilöstökulut 70,7 miljoonaa
Palveluiden ostot 49,5 miljoonaa
Toimintamenot netto 76,1 miljoonaa
Toimitilavuokrat 7,7 miljoonaa

Toimintamenojen rahoitus
Talousarviorahoitus 71 %
Maksullinen toiminta ja muu rahoitus 29 %

Henkilöstö
970 henkilötyövuotta
Sairauspoissaolopäiviä 10,2 työpv/htv
Keski-ikä 49,4

Koulutusaste
Ylempi korkeakoulutus           47 %
Alempi korkeakoulutus           22 %
Tutkijakoulutus                         10 %
Muu koulutus                            21 %

Maksetut tuet
Maatalous, maaseudun kehittäminen ja markkinatuet yhteensä 1,9 miljardia, josta viljelijätukien osuus 1,7 miljardia.

Verkkopalveluiden häiriöttömyys
99,6–100 %

Valvonnat ja tarkastukset
Elintarviketurvallisuus 6136 kpl
Eläinten terveys ja hyvinvointi 1260 kpl
Kasvintuotanto 17 423 kpl
Lihantarkastus 394 (milj. kg)

Asiakkaiden palvelukokemus
3,22/4,0

Tutkimus
Tieteelliset referoidut julkaisut 45 kpl
Muut julkaisut 38 kpl

ruokavirasto.fi
2 miljoonaa yksittäistä kävijää
9 miljoonaa sisällönkatselua

Laboratoriotutkimukset
Yhteensä 351 268 kpl

Elintarviketurvallisuus 164 764 kpl
Eläinten terveys ja hyvinvointi 142 804 kpl
Kasvintuotannon edellytykset ja kasvinterveys 43 700 kpl

Sivu on viimeksi päivitetty 20.3.2025