Porotalouden tukea voi hakea 12.8.–5.9.2024

8. elokuuta 2024

Porotalouden eläinkohtainen tuki on haettavissa verkkoasiointipalvelu Vipussa 12.8.–5.9.2024. Porotalouden harjoittajat voivat kirjautua Vipu-palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Hakemukseen tulee liittää porotalouden tuloslaskelma sekä valtakirja kaikilta täysi-ikäisiltä ruokakunnan osallisilta, joiden poroista haetaan tukea. Liitteet voi lähettää Vipun kautta. Poroluettelon tietoja ei tarvitse liittää. Paliskunta välittää ne suoraan Lapin ELY-keskukseen, joka käsittelee hakemukset.

Ruokavirasto kannustaa asioimaan verkossa, mutta tuen voi halutessaan edelleen hakea myös paperilomakkeella. Hakulomakkeen 227 voi tulostaa ruokavirasto.fi-sivustolta. Kuolinpesän puolesta asiointi ei ole vielä mahdollista Vipu-palvelussa, joten kuolinpesänä tukea hakevien on palautettava hakemus paperilomakkeella. Hakemus toimitetaan Lapin ELY-keskukseen.

Tuen saaminen edellyttää, että ruokakunta omistaa vähintään 80 eloporoa. Tuki maksetaan porotalouden harjoittajille lokakuussa 2024. Maksettavan tuen määrä on 28,50 euroa poroa kohden.

Lisätietoa porotalouden tuesta ruokavirasto.fi-sivustolla.

Tietoa pohjoissaameksi