Elintarvikealan vientivalmennus: vihreää valoa vientiin 28.3.2023
Ruokaviraston ja Food from Finland -ohjelman yhteinen vientivalmennus järjestettiin webinaarina 28.3.2023. Tutustu ohjelmaan ja esitysmateriaaleihin alla. Webinaaritallenne julkaistaan pian.
Esitykset:
Ruokaviraston vientiterveiset (pdf)
Vientijaoston päällikkö Jenni Kiilholma, Ruokavirasto
Food from Finland -ohjelman tervehdys (pdf)
Ohjelmajohtaja Esa Wrang, Business Finland, Food from Finland -ohjelma
Terveiset maailmalta – Pakkausmerkinnät Kiinassa, Japanissa ja Koreassa
Pakkausmerkintävaatimukset Kiinan-viennissä (pdf)
Maatalousattasea Anna-Stiina Antola, Suomen suurlähetystö, Peking, Kiina
Elintarvikkeiden pakkausmerkinnät Etelä-Koreassa ja Japanissa (pdf)
Maatalousattasea Juhani Vuento, Suomen suurlähetystö, Soul, Etelä-Korea ja Tokio, Japani
Mitä pakkaus kertoo elintarvikkeesta?
Yleiset pakkausmerkinnät (pdf)
Erityisasiantuntija Tuulikki Lehto, Ruokavirasto
Tuotetietojen digitaaliset mahdollisuudet nyt ja tulevaisuudessa (pdf)
Hankepäällikkö Satu Hulkkonen, GS1/Food Data Finland
Pauligin Nutri-Scoreen perustuva ravitsemusviitekehys ja sen käyttö (pdf)
Director Lea Rankinen, Sustainability & Public Affairs, Paulig Group
Kokemuksia uuselintarvikelainsäädännöstä EU markkinoille – vinkkejä yrityksille (pdf)
Research Team Leader Kaisu Riihinen, VTT
Suomalaisen ruuan maakuva (pdf)
Viestintäasiantuntija Taina Saahko, Maa- ja metsätalousministeriö ja yksikönpäällikkö Laura Kamras, Ulkoministeriö
Elintarvikealan vientivalmennus: suuntamerkkejä tulevaan 5.4.2022
Ruokaviraston ja Food from Finland -ohjelman yhteinen vientivalmennus järjestettiin webinaarina 5.4.2022. Tutustu ohjelmaan ja esitysmateriaaleihin alla.
Esitykset:
Ruokaviraston vientiterveiset (pdf)
Jaostopäällikkö Tuula Lundén, Ruokavirasto
Missä ovat suomalaisen elintarvikeviennin vahvuudet, kehittämistarpeet ja tulevaisuuden mahdollisuudet? (pdf)
Ohjelmajohtaja Esa Wrang, Business Finland, Food from Finland -ohjelma
Elintarvikkeiden tuotanto-, vienti- ja markkinapotentiaaliraportti (pdf)
Erikoistutkija Csaba Jansik, Luonnonvarakeskus
Green Day -konsepti: kasvipohjaiset innovatiiviset tuotteet vientimarkkinoille (pdf)
Network Lead Annaleena Soult, Business Finland, Food from Finland -ohjelma
Maatalousattaseat elintarvikeviennin tukena maailmalla
Elintarvikevienti Kiinaan (pdf), Anna-Stiina Antola, Kiina
Etelä-Korean ja Japanin elintarvikemarkkinat (pdf), Juhani Vuento, Etelä-Korea ja Japani
Etelä-Afrikan terveisiä (pdf), Jenni Kiilholma, Etelä-Afrikka
Kestävällä innovaatiolla kasvuun (pdf)
Business Coach Pirjo Hakanpää, Business Finland
Hyvä tietää luomuviennistä (pdf)
Ylitarkastaja Tarja Vanninen, Ruokavirasto
Tutustu aiempien vientivalmennusten materiaaleihin alla olevista linkeistä.
Elintarvikealan vientivalmennus 13.4.2021
Webinaarin materiaalit ja tallenne löytyvät Food from Finland -ohjelman materiaalipankeista:
Elintarvikealan vientivalmennus 8.4.2020
Elintarvikealan vientivalmennus 4.4.2019
Elintarvikealan vientivalmennus 9.4.2018
- Valmennuksen 9.4.2018 ohjelma ja pdf-esitykset SlideSharessa
- Valmennuksen 9.4.2018 esitykset videotallenteina