Ohje neljälle
- 1 porkkana
- 100 g selleriä
- 1 l kalalientä
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 70 g tomaattipyreetä
- 1 laakerinlehti
- 1/2 tl timjamia
- 400 g kirjolohifileetä (voi olla myös muuta kalaa)
- 1 maustekurkku
- 1/2 sitruunan mehu
- tilliä
- Kuori ja suikaloi porkkanat ja selleri. Hienonna valkosipuli.
- Kiehauta kalaliemi. Lisää kiehuvaan liemeen vihannekset, valkosipuli, tomaattipyree, laakerinlehti ja timjami.
- Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia. Paloittele sillä aikaa kala ja suikaloi maustekurkut,
- Lisää kalapalat liemeen ja hauduta keittoa, kunnes kala on kypsää.
- Mausta keitot maustekurkulla ja sitruunan mehulla. Hienonna päälle tilliä.