Ohje neljälle
- 8 dl vettä
- 2 perunaa
- 4 porkkanaa
- 200 g punaisia linssejä
- 400 g kesäkurpitsaa
- 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
- suolaa
- mustapippuria
- Laita vesi kiehumaan kattilaan.
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Laita peruna- ja porkkanapalat sekä linssit kattilaan kiehuvaan veteen.
- Keitän noin 15 minuuttia.
- Linssien ja juuresten kiehuessa, paloittele kesäkurpitsa. Lisää vettä tarvittaessa.
- Lisää kesäkurpitsapalat ja keitä vielä 5 minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat pehmeitä.
- Lisää tomaattimurska, soseuta sauvasekoittimella ja kuumenna.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoile keitto raejuuston kera.