Raejuusto hedelmien ja pähkinöiden kera
Ohje yhdelle
- 1/2 banaani
- 200 g mansikoita
- 100 g raejuustoa
- 10 g cashewpähkinöitä
- Pilko banaani ja mansikat palasiksi ja sekoita palat keskenään.
- Lisää ja sekoita raejuusto joukkoon.
- Lisää cashewpähkinöitä raejuusto-hedelmäsekoituksen päälle.
Vinkki: banaanin ja mansikat voi korvata millä tahansa hedelmillä ja marjoilla.
Mustikka-vadelmarahka
Ohje yhdelle
- 2 dl mustikoita
- 1 dl vadelmia
- 100 g maitorahkaa
- 1/2 dl kevytmaitoa
- 1 tl sokeria
- Sekoita keskenään tuoreet tai pakastetut marjat, rahka ja kevytmaito.
- Makeuta tarvittaessa.
Marjasmoothie
Ohje kahdelle
- 100 g marjoja
- 100 g rahkaa
- 1/2 banaani
- 1 dl omenatäysmehua
- 20 g kaurahiutaleita
- Viipaloi banaani
- Sekoita marjat, rahka, banaani, omenatäysmehu keskenään.
- Survo sauvasekoittimella ja sekoita kaurahiutaleet joukkoon
- Anna hiutaleiden turvota jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Avokado-lohitoastit
Ohje kahdelle
- 2 palaa täysjyväleipää
- 1/2 avokado
- 1 rkl sitruunamehua
- 100 g savustettua lohifileetä
- yrttejä kuten tilli tai korianteria
- Paahda leivät
- Muussaa avokado ja sekoita se sitruunamehun kanssa
- Voitele leivät avokado-sitruunamehutahnalla ja laita lohi päälle.
- Lisää yrttejä leivän päälle.
Lämpimät tonnikalaruisleivät
Ohje kahdelle
- 1 prk tonnikalaa
- 4 palaa ruisleipää
- 60 g tomaattipyreetä
- 2 tomaattia
- 2 dl juustoraastetta
- oreganoa
- Valuta tonnikala. Levitä tomaattipyree ruisleiville. Leikkaa tomaatit siivuiksi. Lisää tonnikala ja tomaattisiivut leiville.
- Ripottele tomaattiraaste leiville.
- Lämmitä uunissa 175 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.
- Ripottele päälle oreganoa.