Välipaloja

Raejuusto hedelmien ja pähkinöiden kera 

 

Kaikki ruoka & kesäkuvat 111.JPG

Ohje yhdelle

  • 1/2 banaani
  • 200 g mansikoita
  • 100 g raejuustoa
  • 10 g cashewpähkinöitä
  1. Pilko banaani ja mansikat palasiksi ja sekoita palat keskenään.
  2. Lisää ja sekoita raejuusto joukkoon.
  3. Lisää cashewpähkinöitä raejuusto-hedelmäsekoituksen päälle.

Vinkki: banaanin ja mansikat voi korvata millä tahansa hedelmillä ja marjoilla.

 

Mustikka-vadelmarahka 

Ohje yhdelle

  • 2 dl mustikoita
  • 1 dl vadelmia
  • 100 g maitorahkaa
  • 1/2 dl kevytmaitoa
  • 1 tl sokeria 
  1. Sekoita keskenään tuoreet tai pakastetut marjat, rahka ja kevytmaito.
  2. Makeuta tarvittaessa.

 

Marjasmoothie

Smoothie.png

Ohje kahdelle

  • 100 g marjoja
  • 100 g rahkaa
  • 1/2 banaani
  • 1 dl omenatäysmehua
  • 20 g kaurahiutaleita
  1. Viipaloi banaani 
  2. Sekoita marjat, rahka, banaani, omenatäysmehu keskenään.
  3. Survo sauvasekoittimella ja sekoita kaurahiutaleet joukkoon
  4. Anna hiutaleiden turvota jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Avokado-lohitoastit 

Ohje kahdelle

  • 2 palaa täysjyväleipää
  • 1/2 avokado
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 100 g savustettua lohifileetä
  • yrttejä kuten tilli tai korianteria
  1. Paahda leivät
  2. Muussaa avokado ja sekoita se sitruunamehun kanssa
  3. Voitele leivät avokado-sitruunamehutahnalla ja laita lohi päälle.
  4. Lisää yrttejä leivän päälle.

 

Lämpimät tonnikalaruisleivät 

Ruistonnikalaleipä.png

Ohje kahdelle

  • 1 prk tonnikalaa
  • 4 palaa ruisleipää
  • 60 g tomaattipyreetä
  • 2 tomaattia
  • 2 dl juustoraastetta
  • oreganoa
  1. Valuta tonnikala. Levitä tomaattipyree ruisleiville. Leikkaa tomaatit siivuiksi. Lisää tonnikala ja tomaattisiivut leiville.
  2. Ripottele tomaattiraaste leiville.
  3. Lämmitä uunissa 175 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.
  4. Ripottele päälle oreganoa.

 

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 30.3.2023