Kaalipata

Kuvassa kaalipata (broilerijauhelihaa), puolukat, ruisleipää ja levitettä, maito/piimä/vesi, marjajogurtti

4 annosta

  • 500 g valkokaalia
  • 1 sipuli tai 1 dl pakastettuja sipulikuutioita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 pieni palsternakka
  • 300 g jauhelihaa (kanan tai kalkkunan)
  • ½ kasvisliemikuutiota
  • 3 dl vettä
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl kuivattua meiramia (tai yrttiseosta)
  • ½ tl kuivattua timjamia (tai yrttiseosta)
  • 1 rkl taloussiirappia
  • 1 dl ohrasuurimoita (rikottuja)
  1.  Puhdista kaali ja suikaloi se, kuori sipuli ja kuutioi se, kuori porkkana ja palsternakka ja viipaloi ne.
  2. Paista jauheliha murumaiseksi pannulla öljyssä ja siirrä pataan. Kuullota myös sipuli ja kaalisuikaleet erissä pannulla ja siirrä pataan.
  3. Huuhtele pannu ja kaada liemi pataan. Lisää kaikki loput ainekset pataan ja anna porista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen vähintään puoli tuntia, kunnes kaikki kasvikset ovat pehmeitä. Kokonaiset ohrasuurimot vaativat vähän pitemmän kypsennysajan kuin rikotut.
  4. Lisää tarvittaessa kypsennyksen aikana tilkka vettä. Lopuksi tarkista maku ja tarjoa pataa puolukoiden tai puolukkasurvoksen kanssa.

Marjajogurtti

2 annosta

  • 2 dl marjoja
  • 1 pienehkö banaani
  • 2 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl pähkinärouhetta tai pellavansiemeniä
  1. Sulata marjat tai perkaa tarvittaessa ja pilko banaani.
  2. Siirrä ainekset suoraan kahteen kippoon, kaada jogurtti päälle ja ripottele pähkinärouhetta tai pellavansiemeniä.

Sivu on viimeksi päivitetty 16.11.2023