Uunisilakat, perunasose, kaalisalaatti

Kuvassa ateria, jossa uunisilakat, perunasose, kaalisalaatti, ruisleipää, päällä levitettä ja paprikaa, maito/piimä, muutama luumu tai aprikoosi

Silakkafileet uunissa
4 annosta

  • 500 g silakkafileitä
  • 1 dl ruiskorppujauhoja
  • ¼-½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua musta- tai valkopippuria
  • 1–2 rkl pullomargariinia

 

  1. Sekoita ruiskorppujauhoihin suola ja pippuri ja kierittele silakkafileet korppujauhossa.
  2. Voitele leivinpaperi ja vuoraa sillä uunipelti ja lado silakkafileet pellille.
  3. Tiputtele margariinia hiukan fileiden päälle ja paista fileitä uunissa 200 asteessa noin 15–20 minuuttia. Halutessasi käännä fileet paiston puolivälissä.
  4. Tarjoa perunasoseen ja kasvisten kanssa.

 

Vinkki. Perunasose valmistuu helposti pakastetusta perunasosehiutaleesta tai perunasosejauheesta, joka on säilyvä kuivatuote.

 

Kaalisalaatti

  • 4 annosta
  • 300 g:n pala nuorta valkokaalia
  • 1–2 porkkanaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • ½–1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl vettä
  • 1 tl sokeria
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • veitsenkärjellinen rouhittua pippuria

 

  1. Suikaloi kaali hienoksi ja kuori ja raasta porkkanat karkealla terällä sekä siirrä kulhoon.
  2. Sekoita joukkoon öljy, etikka, vesi ja mausteet ja anna vetäytyä viileässä ainakin tunnin verran.
  3. Nauti kala- ja liharuokien lisäkkeenä. Salaatti säilyy hyvin myös seuraavaan päivään.

Vinkki. Kokeile välillä kypsentää salaatti pehmeäksi paistinpannulla.

Sivu on viimeksi päivitetty 16.11.2023