Punainen kanapata

Kuvassa ateria, jossa on punainen kanapata, ruokakaura, sekaleipää, päällä levitettä ja salaatinlehtiä, maito/piimä, omena tai päärynä

Punainen kanapata

4 annosta

  • 400 g broilerinlihaa
  • 1 punainen paprika
  • pieni kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 1–3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl pullomargariinia tai rypsiöljyä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 12 kivetöntä oliivia
  • ½ dl sitruunamehua (valmis mehu käy)
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • (veitsenkärjellinen cayennenpippuria)
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl sokeria
  • (lehtipersiljaa)
  1. Viipaloi ja lohko paprika ja kesäkurpitsa valmiiksi, kuori ja lohko sipuli ja valkosipuli.
  2. Paista broileripalat rasvassa isolla pannulla tai padan pohjalla. Lisää sipulit ja kuullota hetki.
  3. Lisää muut kasvikset ja tomaattimurska ja anna kypsyä hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.
  4. Lisää puolitetut oliivit, sitruunamehu ja mausteet ja jatka hauduttamista 15 minuuttia.
  5. Tarkista lihan kypsyys, lisää halutessasi silputtua lehtipersiljaa ja tarjoa lohkoperunoiden tai keitetyn ruokakauran tai tumman riisin kanssa.

Vinkki. Kokeile ohjetta välillä niin, että vaihdat kanan kalaan. Mikä tahansa fileoitu kala käy, mutta se lisätään vasta loppuvaiheessa paloiteltuna. Kalapalat kypsyvät 5–10 minuutissa.
Lisäkkeeksi löytyy kaupasta valmiita, pakastettuja lohkoperunoita, jotka on helppo valmistaa uunissa.

Sivu on viimeksi päivitetty 16.11.2023