Vihannesmunakas, hedelmäsmoothie

Vihannesmunakas, ruisleipää ja levitettä, vesi, hedelmä-marjasmoothie

2 annosta

  • 200–300 g lehtikaalia (tai 200 g pakastevihanneksia)
  • ½ pientä sipulia tai 2 rkl pakastettuja sipulikuutioita
  • 1 rkl rypsiöljyä tai pullomargariinia
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • veitsenkärjellinen rouhittua pippuria
    (veitsenkärjellinen yrttisekoitusta tai hyppysellinen tuoretta yrttiä)
  1. Leikkaa lehtikaalista kuivat tyvet pois ja pilko pieneksi silpuksi, pilko myös sipuli.
  2. Kuullota sipulia ja lehtikaalia tai muita vihanneksia öljyssä pannulla muutama minuutti, niin että kypsyvät.
  3.  Sekoita munat, vesi ja mausteet keskenään ja kaada pannulle, vähennä lämpö pieneksi ja sekoita munamassaa hiukan ja anna hyytyä miedolla lämmöllä (kannen alla).
  4. Halutessasi ripottele yrttejä pinnalle ja tarjoa heti täysjyväleivän kanssa.

Hedelmä-marjasmoothie

2 annosta

  • 1–2 päärynää tai persikkaa tai pienehkö banaani
  • 2 dl maitorahkaa
  • 1 dl mustaherukoita
  • 1 dl appelsiini- tai omenamehua
  • 1 dl vettä tarvittaessa
  • (1 tl kardemummaa tai vaniljasokeria)
  1. Pese hedelmä, tarvittaessa kuori tai poista siemenet.
  2.  Mittaa ainekset kannuun, sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi, lisää tarvittaessa tilkka vettä ja nauti välipalaksi tai jälkiruuaksi.

Vinkki. Jos teet välipalajuoman, siitä tulee täyttävämpi, kun lisäät pari lusikallista kaurahiutaleita. Samaan tarkoitukseen voit käyttää myös tähteeksi jäänyttä puuro- tai vellitilkkaa.

 

Sivu on viimeksi päivitetty 16.11.2023