
Elintarvikeala
Ajankohtaista elintarvikealalta
15. huhtikuuta 2025
Ruokaketjun uutiskirje: Kyberturvallisuuslaki elintarvikealalla
Vuoden 2025 toinen Ruokaketjun uutiskirje on ilmestynyt. Uutiskirjeeseen on koottu ajankohtaisia poimintoja elintarvikealalta, luomusta ja viennistä. Voit lukea kirjeen myös ruotsiksi. Aiheita muun…
Ruokaketjun uutiskirje: Kyberturvallisuuslaki elintarvikealalla15. huhtikuuta 2025
Korvasienten runsasta syömistä ei suositella
Käsittelemättömät korvasienet ( Gyromitra esculenta ) sisältävät gyromitriini-nimistä myrkkyä, joka on vesiliukoinen ja haihtuva yhdiste. Gyromitriini aiheuttaa korkeina pitoisuuksina akuutin…
Korvasienten runsasta syömistä ei suositella9. huhtikuuta 2025
Suositus: syö ostereita vain kuumennettuina
Ruokavirasto suosittelee käyttämään ostereita vain kuumennettuina. Osterit kuumennetaan kauttaaltaan vähintään 90 asteen lämpötilaan vähintään 2 minuutin ajaksi. Raakoina syötyihin ostereihin on…
Suositus: syö ostereita vain kuumennettuina8. huhtikuuta 2025
Kyberturvallisuuslaki voimaan 8.4.2025 – mitä se tarkoittaa elintarvikealalle?
Kyberturvallisuuslaki (NIS2) koskee elintarvikealan tukkukauppaa, teollista tuotantoa tai jalostusta. Säädös velvoittaa yrityksiä, joiden palveluksessa on vähintään 50 henkilöä tai liikevaihto ja tase…
Kyberturvallisuuslaki voimaan 8.4.2025 – mitä se tarkoittaa elintarvikealalle?7. huhtikuuta 2025
Imeväisille ja pikkulapsille tarkoitetuissa ravintolisissä ei saa käyttää lisäaineita
EU:n lisäainelainsäädäntö ei salli lisäaineiden käyttöä imeväisille ja pikkulapsille tarkoitetuissa ravintolisissä. Ruokavirasto katsoo, ettei näille ikäryhmille tarkoitettuja lisäaineita sisältäviä…
Imeväisille ja pikkulapsille tarkoitetuissa ravintolisissä ei saa käyttää lisäaineita27. maaliskuuta 2025
Lapsiperheiden ruokasuosituksen uudistustyö käynnistyy
Viime vuonna julkaistujen kansallisten ravitsemussuositusten myötä käynnistyy lapsiperheiden ruokasuosituksen uudistustyö. Heikko ravitsemus altistaa lapsia ja nuoria ylipainolle ja monille…
Lapsiperheiden ruokasuosituksen uudistustyö käynnistyy